Ungetænketank

En ungetænketank fulgte projekt Netværk – Sådan! om unges ensomhed på sidelinjen. De unges erfaringer var guld værd for projektet.

At være ung og ensom er en tabubelagt problematik, man som ung helst ikke taler med andre om. Derfor går alt for mange unge stille med deres mistrivsel og føler sig alene i de fællesskaber, der omgiver dem.

‘Netværk – Sådan!’,  et samarbejdsprojekt mellem Ventilen og Socialt Udviklingscenter SUS, tog fat i netop denne problematik. Projektet fokuserede på, hvad man som professionel og frivillig gør og kan gøre for at hjælpe ensomme, indadreagerende unge.

Set med de unges øjne

Som et led i projektet var der etableret en Ungetænketank. Et panel bestående af syv unge, der selv havde erfaringer med hvad det vil sige at være ensom, fungerede  som “eksperter”. De var med til at diskutere, afprøve og kvalitetssikre ideer og metoder i projektet.

I forbindelse med projektet er der udviklet en Værktøjskasse, hvor professionelle og frivillige kan hente konkrete råd til at forebygge og afhjælpe ungdomsensomhed.

Del siden:  
Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk