BINDEKS måler brugerindflydelsen

Må man drikke i opholdsstuen? Er beboerne med til at beslutte, når der skal ansættes personale? Hvem bestemmer, om der er frikadeller eller omelet til aftensmad? BINDEKS giver et øjebliksbillede af, hvordan det står til med brugerindflydelsen på sociale botilbud.

Brugerindflydelsesindekset BINDEKS er et redskab til bosteder for hjemløse og mennesker med sindslidelse.

BINDEKS er et elektronisk spørgeskema, der kan måle og vise, hvordan hhv. beboere, medarbejdere og ledere oplever brugerindflydelsen på stedet på en række områder som husregler, aktiviteter, personale, støtte, mad og medicin.

Viden, som kan bruges til at sætte gang i en snak om at udvikle brugerindflydelsen på det enkelte sted.

Udviklet i samarbejde med bosteder

BINDEKS er udviklet af Socialt Udviklingscenter SUS. Tre bosteder har været med til at udvikle redskabet. Der er også et brugerindflydelsesindeks for sociale cafeer er på vej; det er udviklet i samarbejde med KFUM’s Sociale Arbejde.

BINDEKS er frit tilgængeligt på bindeks.dk, her findes også en vejledning til brugen.

 

Del siden:  

BINDEKS er et godt redskab til at afdække og dokumentere det, der er vigtigt for borgere og medarbejdere at arbejde sammen om. Det sikrer, at både borgere, personale og ledere bliver hørt.

Bo Christoffersen, forstander, botilbuddet Skovvænget

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk