Frihed til selv at sende en sms

I projekt ’Når beboerne sætter dagsordenen’ er det beboerne, der skal sætte dagsordenen for deres liv på bostederne. Én af måderne er at få større kendskab til den teknologiske verdens uendelige muligheder.

”For beboerne er adgangen til teknologi en drøm, der er gået i opfyldelse. Bodil er ikke længere udenfor netværket, men midt i det.”

Sådan fortæller Marianne Mikkelsen, der er pædagog i Bofællesskab 1 i Grindsted. Bodil er beboer i bofællesskabet, og sammen med de andre beboere har hun valgt at sætte fokus på at blive bedre til at spille computerspil, skrive til sine venner på facebook og Skype med sin familie. Alt det tilsammen giver beboerne en større grad af frihed og skaber mere selv- og medbestemmelse.

”Nu kan beboerne selv sende en sms om, at de bliver fem minutter forsinkede, i stedet for at skulle bede personalet om hjælp. Og dét at kunne handle og agere i sit liv uden hele tiden at skulle være afhængig af personale – det giver dem en frihed”, fortæller Dorthe Gjerlevsen, der er faglig konsulent i Billund Kommune.

Se filmen

Socialstyrelsen har lavet en film om projektet, hvor du kan møde beboerne på Bofællesskab 1 i Grindsted, Marianne Mikkelsen og Dorthe Gjerlevsen.

 

Del siden:  
Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk