Brugerjounalistik – den gode historie

Bliv set. Bliv hørt. Få indflydelse. Med kurset ’Den gode historie’ har deltagerne fået en række redskaber, der giver dem bedre mulighed for at blive hørt i det offentlige rum.

“Jeg var en kastebold uden nogen målsætning for mit liv. Jeg manglede en guide til at fortælle mig, hvad jeg skulle gøre. Dengang havde jeg ingen mål, men det har jeg nu”.

Sådan siger Knud-Erik Ladefoged fra Aalborg.  Han er bruger af KFUM’s Sociale Arbejdes Cafe Parasollen. For nogle år tilbage deltog han sammen med flere andre brugere i et kursus om brugerjournalistik.

Kurset havde fokus på skriftlig formidling og fotografering, og formålet var at give deltagerne nogle værktøjer til at blive set, hørt og forstået uden for en verden af sociale tilbud. Og på den måde i højere grad være med til at sætte dagsordenen for deres egen hverdag.

Ord på modgangen
På kurset blev Knud-Erik Ladefoged præsenteret for en række journalistiske værktøjer, som gav ham mulighed for at formidle sin egen historie, og han fik mod på at sætte ord på sin modgang i livet.

Ordene kom blandt andet i Nordjyske Stiftstidende, og det sendte Knud-Erik ud på en stor mental rejse. Kurset betød en fuldstændig ændring i hans liv.

“Jeg har fået smidt nogle tunge sten ud af systemet og fået opbygget en god psyke og en god portion selvtillid, som har bragt mig videre”, fortæller han.

Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM’s Sociale Arbejde stod bag kurset. SUS har holdt tilsvarende kurser i samarbejde med brugerorganisationen LAP samt SAND – de hjemløses landsorganisation.

 

Del siden:  

Jeg var en kastebold uden nogen målsætning for mit liv. Jeg manglede en guide til at fortælle mig, hvad jeg skulle gøre. Dengang havde jeg ingen mål, men det har jeg nu”.

Knud-Erik Ladefoged, deltager i kurset ‘Den gode historie’

 

Mød Knud-Erik Ladefoged i artiklen Jeg er ikke landet endnu fra magasinet. På vej – mod mere brugerindflydelse (side 6-8).

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk