Kvalitetstjek til botilbud

Ni botilbud i Nordsjælland har gennem tre år deltaget i projekt KvaliKombo. Projektet har til formål at forbedre udviklingsmulighederne og livskvaliteten hos mennesker med udviklingshæmning. Ideerne skal nu spredes til andre botilbud.

Når der er fodbold i fjernsynet, skifter den ansatte over til en anden kanal, fordi hun ikke bryder sig om at se sport. Og når hendes kollega er på arbejde, bliver der aldrig serveret stegt lever, fordi det kan kollegaen ikke lide.

Sådan lyder nogle af de eksempler, der har dannet udgangspunkt for diskussioner i projekt KvaliKombo, kvalitets- og kompetenceudvikling i botilbud.

Opdateret “Det kan nytte”

Projektet tager udgangspunkt i metoden ”Det kan nytte”, der blev udviklet i 1980’erne. Den havde bl.a. til formål at fremme forståelsen for en forbedret indsats over for mennesker med udviklingshæmning, i forhold til de administrative og politiske systemer og over for befolkningen i almindelighed.

Knap 300 ansatte fra ni tilbud i kommunerne Allerød, Fredensborg, Gribskov, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal har deltaget i projektet. I stedet for i høj grad at fokusere på den enkelte borger, skal medarbejderne i stedet kigge mere indad.

Læs mere om KvaliKombo og hent materialer, der knytter sig til metoden.

Del siden:  

Der nu ligger et konkret program for, hvordan man omsætter teori til socialpædagogisk praksis og dermed styrker såvel en professionel indsats og beboernes selv- og medbestemmelse.

Lars Thomsen, specialkonsulent, Gribskov Kommune

 

 

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk