Pædagogfri ferie

Siden 2000 har ULF, Udviklingshæmmedes Landsforbund arrangeret pædagogfri ferie. Det giver øget selvstændighed og nye venskaber.

Oplevelser, nye venskaber og muligheden for at tage ansvar for eget liv. Det er nogle af de vigtige elementer i ULF Ferie.

ULF Ferie arrangerer ferierejser i Danmark og udlandet for medlemmer af ULF, Udviklingshæmmedes Landsforbund, og ULF Ungdom. Deltagerne rejser på eget ansvar – og uden pædagoger. På den måde får de mulighed for at vælge, om de vil bruge dagen på museum eller i strandstolen.

De fleste rejser på egen hånd, mens enkelte har personlige hjælpere med. Derudover er der en lille gruppe frivillige hjælpere med på turen. Ferien bliver kaldt pædagogfri ferie, fordi der ingen pædagoger er med.

Læs mere

Læs mere om ULF Ferie

Se film (8 minutter)

Se også artiklen Bagagen fyldt med selvtillid i magasinet ’På vej – mod mere brugerindflydelse’.

 

Del siden:  

Pædagogfri ferie sikrer en høj grad af brugerindflydelse, fordi deltagerne nu skal kunne klare sig selv. Og det er netop hele pointen – at medlemmerne oplever, at de kan mere, end de tror.

Jane Jensen, politisk rådgiver i ULF

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk