Baby på prøve

Med en babysimulator kan unge med særlige behov få et kvalificeret grundlag for at beslutte, om de ønsker at blive forældre.

ULF Lad mig prøve at være mor

Gennem ULF, Udviklingshæmmedes Landsforbund kan unge med udviklingshæmning, der har en drøm om at blive forældre, låne en intelligent babysimulator. Det vil sige en computerstyret dukke, der reagerer akkurat som en levende baby: Den græder, når den har behov for at få mad, trænger til at bøvse, blive vugget, skiftet og holdt.

Med simulatoren og via et undervisningsforløb  kan de unge få et bedre indblik i, hvad det indebærer at være forældre og skulle passe et barn døgnet rundt.

Formålet med babysimulatoren er ikke at vurdere de unges forældreevner eller at skræmme dem væk fra deres babydrøm. Simulatoren kan bruges som redskab, når de skal beslutte, om de ønsker at få et barn.

Læs mere om babyprojektet på ULFs hjemmeside.

Tre af de unge kvinder, der har prøvet babysimulatoren, kommer gerne ud og fortæller om deres erfaringer.

Del siden:  

Jeg har prøvet babysimulatoren to gange. Jeg havde besluttet, at jeg ikke ville have børn, men forløbet med babysimulatoren var med til at forstærke min beslutning.

Jette

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk