SprøjtePatruljen

Vesterbros gader flyder med kanyler. Det forsøger SprøjtePatruljen, der er en gruppe af frivillige stofbrugere, at gøre noget ved.

Sprøjtepatruljen

Brugte kanyler, en masse pilleark og tomme metadonflasker ligger henslængt på trappen til mange beboelsesejendomme på Vesterbro. ’Sprøjteaffaldet’, som det kaldes, vidner om, at kvarterets stofbrugere ikke har andre steder at gå hen, når de skal fixe.

SprøjtePatruljen er et lokalt initiativ, hvis mission er at rense gaderne for affaldet og gøre kvarteret til et mere trygt sted at bo – særligt for børn. Efter en episode med et lille barn, der blev stukket af en kanyle i en sandkasse på Vesterbro, har politikerne også fået øjnene op for problemet. Og det er et vigtigt skulderklap for SprøjtePatruljen, at Københavns Kommune støtter ordningen.

Ring til SprøjtePatruljen

Du kan læse mere om SprøjtePatruljen eller ringe på deres servicetelefon fra kl.   10.00-15.00 på: 35 36 01 50 (ringer du inden kl. 15 til SprøjtePatruljen, bliver sprøjterne fjernet samme dag).

Del siden:  

Det er ikke for pengenes skyld. Belønningen for det her arbejde er, at du har det godt med dig selv, når du kommer hjem om aftenen. Og så føler vi som narkomaner, at vi endelig gør noget rigtigt.

Steen Nielsen, tidligere pusher og affaldsmand i SprøjtePatruljen

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk