November 2012

“Jeg har brug for nogle udfordringer”

Rie Lynge

Tidligere jurastuderende, ulandsfrivillig, handicappet (AMC og sclerose), sportsudøver

Hvad bruger du hverdagen på?
– Jeg bruger en masse tid og energi på træning. Jeg træner gerne halvanden time minimum hver dag – det er det bedste, jeg kan gøre for at kæmpe imod sclerosen.

– Derudover laver jeg en masse frivilligt arbejde for SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) og DHF-UK (Dansk Handicap Forbund – Ungdomskredsen). Det giver mig indhold i tilværelsen, efter at jeg måtte søge min førtidspension på grund af sclerosen og mit medfødte handicap (AMC).

– Tidligere har jeg studeret jura, så jeg har brug for nogle udfordringer, og det får jeg blandt andet gennem mit frivillige arbejde – jeg står ikke bare stille og træder vande. Ellers lever jeg et meget almindeligt liv, med hvad det nu indeholder af sociale aktiviteter og huslige forpligtigelser.

Hvad er du optaget af i dit frivillige arbejde?
– I SUMH sidder jeg i bestyrelsen og i mange af deres udvalg. Jeg er blandt andet med i ulandsudvalget, som jeg synes er rigtig spændende og inspirerende. Derudover er jeg tovholder for SUMH’s event på det kommende folkemøde på Bornholm i 2013.

– I DHF-UK sidder jeg også i bestyrelsen. Her er jeg hovedsageligt med til at arrangere kurser for unge med handicap. Vi arrangerer blandt andet et julekursus, der henvender sig til unge 15-18-årige, hvor vi sætter fokus på livskvalitet.

Hvad betyder brugerindflydelse for dig?
– At jeg har ejerskab og ansvar over mit eget liv. At jeg får mulighed for at påvirke mit eget liv. At jeg bliver medspiller i mit eget liv, og der bliver ikke bare truffet afgørelser  eller beslutninger hen over hovedet på mig. Brugerindflydelse er meget vigtigt for mig – for det er dog mit liv!

Del siden:  

Jeg har brug for nogle udfordringer, og det får jeg blandt andet gennem mit frivillige arbejde – jeg står ikke bare stille og træder vande.

Rie Lynge

 

 

Platform for brugerindflydelse Socialt Udviklingscenter SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, +45 3393 4450, sus@sus.dk